SumaQ Nieuws

Lezing: “Voeding als medicijn” bij de Bieb in Enschede op 26 februari vanaf 19.30 uur

In het hedendaagse jachtige bestaan hebben veel mensen last van vage klachten: weinig energie, vergeetachtigheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, allergische klachten. Te vaak wordt dan niet gedacht aan voeding en levensstijl als mogelijke oorzaak. Toch kunnen het alledaagse, onbewuste en ongewilde (voeding)gewoontes zijn die jouw energie en vitaliteit ondermijnen. Ellen Steenbeeke geeft als ervaringsdeskundige, maar ook op basis van haar ervaringen met dergelijke klachten in haar praktijk, volop adviezen om je voordeel mee te doen. Zij zal uitleg geven over het belang om het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. Hoe een gezond voedingspatroon kan zorgen dat je weer goed in je vel zit. Een goed herstel- of voedingspatroon werkt preventief voor allerlei westerse ziekten, zoals hart- en vaatziekten, reuma, het niet zwanger kunnen worden en diabetes II. Het helpt daarnaast om klachten als bijvoorbeeld burn- out, depressie, ADHD/ADD, eczeem te verminderen tot zelfs helemaal te doen verdwijnen.
De psyche, beweging en ontspanning spelen ook een belangrijke rol en komen daarom ook uitgebreid aan bod bij de orthomoleculaire geneeskunde.
Ellen zal vertellen over haar werk als orthomoleculair therapeut en wat orthomoleculaire voeding precies inhoudt.

Tijdens de lezing houdt Ellen een quiz. De uitkomst van de quiz zal uitwijzen wie een onderzoek toegestuurd krijgt, om tijdens een gratis afspraak de uitkomsten hiervan te bespreken. Het onderzoek maakt deel uit van de Bravermantest. Deze test geeft inzicht in de aanmaak van de neurotransmitters dopamine, acethylcholine, GABA en serotonine. Deze signalerende stoffen bepalen onder andere hoe je slaapt, eet, drinkt, je vitaliteit en je stemming is. Door het onderzoek krijg je ook inzicht in de werking van het endorfinesysteem, het snelst werkende anti-stresssysteem van je lichaam.

"Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *