BlogLezingenSumaQ Nieuws

Lezing “voeding en gezondheid” op 26 september

Prikkels is een initiatief van Corry van der Meij, Jeannette ter Horst, Louise Pigge en Ilonka Engelbrecht.
Prikkels is bedoeld om op informele manier allerhande onderwerpen te bespreken. We willen je "prikkelen" om kennis maken met culturen, gewoonten en interessante mensen. Kortom .... Prikkels wil informeel informatief zijn.
Prikkels is ook een ludieke verwijzing naar de locatie van onze bijeenkomsten, namelijk Café de Cactus aan de Pastoriestraat in Hengelo.

Na een zomerstop gaan we weer verder met onze lezingen. De eerstvolgende Prikkels is op woensdag 26 september. Onze gastspreker van die avond is Ellen Steenbeeke, orthomoleculair therapeut. Het thema is "VOEDING EN GEZONDHEID".Ellen zal vertellen over voeding en wat dit doet voor onze gezondheid.

In het hedendaagse jachtige bestaan hebben veel mensen last van vage klachten: vermoeid, weinig energie, prikkelbaarheid, concentratieproblemen. Te vaak wordt dan niet gedacht aan voeding en levensstijl als mogelijke oorzaak. Toch kunnen het alledaagse (voeding)gewoontes zijn die jouw energie en vitaliteit ondermijnen. Ellen Steenbeeke geeft als ervaringsdeskundige, maar ook op basis van haar ervaringen met dergelijke klachten in haar praktijk, volop adviezen om je voordeel mee te doen.
Zij zal uitleg geven over het belang om het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. Hoe een gezond voedingspatroon kan zorgen dat je weer goed in je vel zit.
Tevens zal Ellen vertellen over haar werk als orthomoleculair therapeut en wat orthomoleculaire voeding precies inhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *